Steidzaties pirkt – atlaides līdz 50%
Grozā {{totalProductsCount}} prece(s)
Jūsu grozs ir tukšs
Ja esat īsts aromātiskās kafijas cienītājs un izbaudāt tās pagatavošanas procesu, tad šī iespēja iegādāties geizera kafijas automātu vai turka kafijas automātu ir domāta tieši jums. Šī pagatavošanas metode palīdz pilnībā atklāt kafijas pupiņu garšu un aromātu kā arī šī metode piepilda mājas atmosfēru ar papildu mājīgumu. Mēs arī uzskatām, ka šī ir viena no labākajām dāvanu idejām 2023. gada Vecgada vakaram. Šajā rakstā mēs detalizēti iepazīstināsim ar šādu kafijas automātu daudzveidību, noteiksim to īpašības un palīdzēsim jums izvēlēties labāko variantu.
Vai esat kādreiz aizdomājušies, kas ir turku kanna jeb, kā to vēl dēvē, cezve? Tas ir neticami aizraujošs trauks, kam ir liela nozīme gardas kafijas pagatavošanā. Turka kannā ievieto maltu kafiju, pēc tam to piepilda ar ūdeni un viegli uzsilda. Šajā procesā karstais ūdens izfiltrējais cauri katrai maltās kafijas daļiņai, piešķirot tai unikālu garšu un aromātu. Šī procesa rezultātā tiek pagatavots bagātīgs un garšīgs dzēriens. Turku kannām var būt dažādas formas, piemēram, konuss, cilindrs vai muca.
Konusveida modeļiem ir plats dibens un šaurs kakls, lai uzturētu ideālu temperatūru un maksimāli saglabātu aromātu. Ūdens šajos turkos uzsilst vienmērīgi, un tad, kad kafija tiek ielieta tasītē, turka šaurās sieniņas neļauj izplūst biezumiem.
Cilindriskās turku kannas ir ideāli piemērotas stipras kafijas pagatavošanai. Ūdens vispirms tiek kārtīgi uzkarsēts apakšā un pēc tam paceļas uz augšu, kur kafija sāk strauji vārīties. Šis process, kas notiek apakšējos kafijas slāņos, nodrošina pilnīgu garšas un kofeīna ekstrakciju. Tomēr ir svarīgi ievērot vārīšanās ātrumu: šāda veida toveros kakls ir plats, un jums nav daudz laika, lai to noņemtu no plīts.
Īpašu pieredzi sniedz no keramikas vai māla izgatavotas mucveidīgas turku kannas. Šie materiāli uzkarst lēni, bet ilgi saglabā siltumu. Šāda veida toveros pagatavota kafija lēni kūst, un tās garša ir bagātīgāka un dziļāka. Kafijas pagatavošana mucas formas tvaicētājos prasa prasmi. Ir svarīgi aptvert brīdi, kad dzēriens tikko sāk vārīties, un nekavējoties to noņemt no karstuma. Tomēr ir vērts atcerēties, ka, pateicoties keramikas un māla īpatnībām, toveris ilgi saglabā siltumu iekšpusē, tāpēc kafija vienmēr priecēs ar savu neatkārtojamo garšu.
Ja esat nolēmis iegādāties kafijas turku, viens no svarīgākajiem aspektiem ir materiāls, no kura tā ir izgatavota. Dažādi materiāli var ietekmēt jūsu kafijas garšu un kvalitāti, tāpēc aplūkosim to īpašības.
Vara turku kannas
Varš ir tradicionālais turku materiāls. Šis metāls ir lielisks siltuma vadītājs, un ūdens šādās turkās tiek sildīts vienmērīgi, īpaši modeļos ar biezu apakšu. Vara turkam iekšpusē parasti ir alvas aizsargslānis, kas novērš vara oksidēšanos. Ja nolemjat iegādāties vara turku kannu, pārliecinieties, ka aizsargslānis ir neskarts, un, tīrot turku kannu, izvairieties no abrazīvu švammju un ķimikāliju lietošanas, lai saglabātu šo aizsargslāni.
Alumīnija toveriem ir mazāk efektīva siltuma vadītspēja nekā vara toveriem, kas var ietekmēt vienmērīgu šķidruma uzsildīšanu. Tomēr tas būtiski neietekmē dzēriena garšu. Alumīnija turki ir viegli tīrāmi un lēti, tāpēc tie ir populāra kafijas dzērāju izvēle.
Tērauda turka mirdz ar cēlumu, un tām nav nepieciešama īpaša kopšana. Nerūsējošais tērauds nebaidās no temperatūras svārstībām un neietekmē dzēriena garšu. Tomēr tērauda turku kannām ir zemāka siltumvadītspēja, tāpēc kafija var pagatavoties nevienmērīgi.
Māla un keramikas turki ir pazīstami ar to spēju saglabāt siltumu un piepildīt kafiju ar aromātiem. Mālam var būt atvērtas un slēgtas poras, kas ietekmē kafijas garšu. Tomēr tie ir trausli, un ar tiem ir jārīkojas uzmanīgi.
Ir vērts pievērst uzmanību arī roktura materiālam. Metāla rokturi var sakarst, tāpēc esiet uzmanīgi. Rokturi, kas izgatavoti no koka, plastmasas un citiem materiāliem, ir drošāki un tiem ir mazāka iespēja sakarst.
Geizera kafijas automāts, ko dēvē arī par "Mocha Express" vai "Moka" kafijas automātu, ir mūsdienu kafijas automātu priekštece. Šī kafijas pagatavošanas metode ir izplatīta Itālijā, kur tā tika patentēta. Geizera kafijas automāta unikālā forma atgādina smilšu pulksteni ar astoņām šķautnēm, lai gan ir arī racionālākas versijas. Geizera kafijas automāta konstrukcijā ir divi trauki, starp kuriem ir īpašs filtru nodalījums maltai kafijai.
Kafijas pagatavošanas process sākas ar maltas kafijas iebēršanu centrālajā nodalījumā un apakšējās tvertnes piepildīšanu ar ūdeni. Pēc tam kafijas automāts tiek samontēts un novietots uz uguns. Kad ūdens uzsilst, uguns tiek samazināts vai pat pilnībā noņemts, un karstais ūdens ar tvaika spiedienu izplūst caur centrālo cauruli, kas savienota ar maltās kafijas nodalījumu. Tur kafija iegūst garšu un aromātu un pēc tam paceļas augšējā traukā, kur to savāc kā gatavu dzērienu. Kafijai, kas pagatavota geizera kafijas automātā, ir bagātīga garša, kas tuva espresso, lai gan tā tiek pagatavota zemākā spiedienā.
Tomēr geizeru kafijas automātiem ir trūkumi: laika gaitā var nolietoties filtri un blīvējumi, un to nomaiņa var būt problemātiska. Dažos gadījumos var būt vienkāršāk iegādāties jaunu kafijas automātu.
Papildus kafijai geizeru kafijas automātus izmanto arī tējas, zāļu uzlējumu, žāvētu augļu un ogu dzērienu pagatavošanai. Pēc šādiem eksperimentiem kafijas automāts rūpīgi jāizskalo, lai izvairītos no aromāta pārnešanas uz nākamo dzērienu.
Mūsu vietnē jūs varat atrast geizera kafijas automātu, kas atbilst jūsu gaumei un maciņam. Piemēram, mēs iesakām apsvērt iespēju iegādāties bialetti geizera kafijas automātu.
Gatavai kafijai ir tendence ātri zaudēt savu bagātīgo garšu un aromātu, kad tā atdziest. Tāpēc, iegādājoties kafijas automātu vai turku kafijas automātu, ir svarīgi ņemt vērā pareizo tilpumu, lai vienmēr varētu baudīt perfektu kafiju.
Ja plānojat pagatavot kafiju vienam vai diviem cilvēkiem, labākā izvēle būs modelis ar tilpumu līdz 400 ml, kas ir pietiekami, lai pagatavotu divas vai trīs tasītes. Ja esat trīs vai četri, labāk izvēlēties kafijas automātu ar tilpumu no 400 ml līdz 500 ml, lai apmierinātu visas kompānijas apetīti.
Ir svarīgi izvairīties no tā, ka kafijas automātā pagatavojat pusi porcijas kafijas, jo tas var ietekmēt tās garšu. Tāpēc, iegādājoties kafijas automātu, uzreiz apsveriet, cik kafijas tasīšu plānojat pagatavot, lai katra no tām būtu perfekti piesātināta ar aromātu un garšu.
Izvēloties kafijas automātu, ir svarīgi ņemt vērā, kāda veida plīts ir jūsu plīts - gāzes, elektriskā vai indukcijas. Uzzināsim, kādu kafijas automātu izvēlēties katram plīts tipam, lai baudītu perfektu kafiju.
Ja jums ir gāzes vai elektriskā plīts, izvēlieties kafijas automātus, kas izgatavoti no metāla, piemēram, vara, tērauda vai alumīnija. Tomēr ņemiet vērā, ka dažu modeļu dekoratīvais pārklājums laika gaitā var apdegt uz atklātas liesmas. Lai izvairītos no šīs problēmas, izmantojiet liesmas sadalītāju bez caurumiem.
Ja jums ir halogēna vai stikla keramikas plīts, piemēroti ir no dažādiem materiāliem izgatavoti kafijas vārītāji ar plakanu un līdzenu dibenu, kuru diametrs ir vismaz tikpat liels kā degļa diametrs vai tuvu tam. Lai iegūtu labākos rezultātus, kafiju ieteicams vārīt uz lielās plīts malas, novietojot rokturi ārpus tās.
Indukcijas plītīm ir piemēroti kafijas automāti un "geizeri", kas izgatavoti no nerūsējošā tērauda vai alumīnija ar feromagnētisku apakšslāni. Citus materiālus izmanto reti, jo tie nav magnētiski un neiedarbojas ar indukcijas plīts vara spoles strāvām. Ja jums ir kafijas automāts vai turku kafijas kanna, kas izgatavota no cita materiāla, varat iegādāties adapteri indukcijas virsmai, lai tā darbotos pareizi.
Izvēloties kafijas automātu, ņemot vērā savu plīts tipu, jūs nodrošināsiet, ka pagatavot perfektu kafiju būs viegli un efektīvi.
Kafija nav tikai dzēriens, tā ir filozofija. Bet kādu kafijas automātu izvēlēties, lai iegūtu perfektu kafiju? Noskaidrosim.
Turka ir ideāla izvēle kafijas cienītājiem, kuri vēlas kontrolēt dzēriena garšu un stiprumu. Šeit varat pievienot garšvielas un eksperimentēt ar garšām. Tomēr atcerieties, ka garšīgai kafijai turkā nepieciešams tīrs ūdens, proporciju ievērošana un kvalitatīvas kafijas pupiņas.
Geizera kafijas automāts ir lieliska izvēle tiem, kas novērtē vienkāršību un ātrumu. Tas ir lieliski piemērots, lai no rīta uzmundrinātu. Turklāt "geizerī" var pagatavot ne tikai kafiju, bet arī garšaugus un tējas. Tomēr neaizmirstiet pēc lietošanas rūpīgi izskalot visas detaļas, lai dažādu dzērienu garšas nesajauktos.
Ideālas kafijas pagatavošanas noslēpumi:
Garšas eksperimenti:
Ja esat gardēdis, pamēģiniet kafijai pievienot ingveru, sāli vai muskatriekstu - tie pastiprinās garšu un piešķirs interesantas nianses. Tomēr esiet uzmanīgi un nepārspīlējiet, citādi kafija var kļūt rūgta vai ar nepatīkamu pēcgaršu.
Ja dodat priekšroku ātrākai kafijas pagatavošanai, apsveriet iespēju iegādāties kafijas automātu. Par to, kā to izvēlēties, mēs rakstījām šeit.